Home Belgisch RED STAGS – Lose It (Eigen Beheer)

RED STAGS – Lose It (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

In Balen schuilt er jong talent met zanger, gitarist en toetsenist Sander Van Broekhoven, die samen met Alexander Van Gestel (drum), Pieter-Jan Van Gestel (bas), Tomack Ceyssens (gitaar) en Juan Pedro dé Guestellos (drum, gitaar, percussie, stem, blazer) de alternatieve rockband Red Stags vormt.

Hun debuutalbum Key 23 verscheen in 2018, maar ook in coronatijden stellen ze graag hun nieuw werk aan ons voor. We kregen eerder al Baby Blue te horen, een bluesy Britpopnummer met hoogtepunten van zoete samenzang, pittige gitaarlijnen en catchy riffs met punch.

Lose It is een dynamisch nummer vol energie en wellicht heeft dat wel iets te maken met het feit dat het drumstel door twee drummers tegelijk ingepalmd werd. Een song met een hoger rock-‘n-rollgehalte, waarbij een rebels, uitdagend kantje in de vocals knap afgewisseld wordt met een refrein dat steevast even zal blijven hangen.   

“De tekst van het nummer kwam er pas in de studio zelf”, laat Red Stags weten. “Het gaat over het feit dat we onze jeugdperiode stilaan ontgroeien. Het is een terugblik op het verleden en een vooruitblik naar de toekomst.”

Het chaotische van jeugdige onbezonnenheid contrasteert met een volwassen besef van de realiteit en dat wordt knap neergezet in de sound van dit nummer, met naar het einde toe het wilde besef… you lose it!  

Beluister Lose It via deze Spotify-link.

Vi.be / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More