Home Singles RATMOSPHERE – No More Pain

RATMOSPHERE – No More Pain

by Bjorge Meulemeester

De twee stijlvolle laureaten van Sound Track 2019 zijn stilaan het potentieel aan het vergulden die ze toen op het podium tentoonspreidden. Na hun succesvol wedstrijdparcours hebben ze ondertussen een voorprogramma voor Black Box Revelation en een aantal stevige singles in hun portfolio. De nummers komen helaas een pak trager binnendruppelen dan voordien. Waar ze vroeger volledige albums op de markt smeten, moeten we het nu stellen met een zeer occasionele single. Aan de andere kant hebben we wel het gevoel dat die pakken gestroomlijnder en gepolijster klinken. Liever een diamant dan een zak vol kwarts denken we dan.

© Grafisch Gezegd

No More Pain is in geen enkel geval een breuk met hun vorige diamanten. De single bewandelt een soort fijne lijn tussen poprock en synthwave. In de refreinen schuurt de tenorstem lekker aan tegen de vrolijk, maar mysterieus klinkende synth. De gitaar past zijn klank om de haverklap aan om een andere kleur te geven aan het geheel. Van schor in de bridge naar poppy in de strofes naar ab-so-luut schurend in de solo.

No More Pain is een single waar duidelijk veel aandacht gegaan is naar een gepaste afwerking. Ze klinkt gestroomlijnd en zwevend op alle plaatsen waar dat moet, en ze klinkt schurend en vuil op alle plaatsen waar dat mag. Deze single zou, na Nightcall van Stravinsky uiteraard, onze tweede keuze zijn om een afspeellijst te vullen voor nachtelijke autoritten. Ze maakt ons tevens zeer nieuwsgierig naar wat er nog allemaal komt. We kunnen je enkel maar aanraden om verdere releases van Ratmosphere in het oog te houden.

Spotify / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More