Home Singles RAMKOT – Zeppelin (V2 records) 

RAMKOT – Zeppelin (V2 records) 

by Tom Eyckmans

MIEP MIEP!  De link tussen Joshua Tree en Gent komt tot uiting als het trage, opgeblazen Zeppelin dat snoeihard, door de wind gedragen, onze richting komt uitgevaren.

Over de gortdroge prairie raast het kompas veranderlijk zenuwachtig van richting. De ouwe lichting winnaars vertrokken voor een ballonvaart vanuit de Rancho De La Luna Studio waar tal van, het door Josh Homme gestarte, The Dessert Sessions zijn opgenomen, en daar zouden ze met deze single niet op misstaan.

Siesta nemend onder grote Yuccas hebben Tim, Tom en Hannes zich bewust laten injecteren met het gif van een dolgedraaide schorpioen, en in een vlaag van volledige zinsverbijstering komt Road Runner de eerste noten voor zijn rekening nemen, vanaf dan proberen de Gentse coyotes het heft helemaal zelf in handen te nemen.

MIEP MIEP! Hoe irritant Road Runner met de figuurlijke stoffige voeten van de coyotes speelt, het lijkt een liefdesspel. Soms lijkt er toenadering tussen de renkoekoek en Ramkot, maar lang blijft dat niet duren. Het evolueert muzikaal naar een ‘meisjes plagen, liefde vragen’ relatie, elkaar uitdagen, harmonieus knuffelen, spelen en de dagelijkse routine doorbreken… het werkt!  

Wil je baden in een wreed woestijnklimaat, ga ze zien op een van volgende data!

16/07 – Schakelbox, Waregem 
27/06 – Rock For Specials, Evergem 
10-13/07 – 2000 Trees, Cheltenham (UK) 
07-12/08 – Sziget, Boudapest (HU) 
16/08 – Lowlands, Biddinghuizen (NED) 
18/08 – Pukkelpop, Kiewit 

Facebook / Instagram / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More