Home Belgisch PURPLEMACHINE – Bad Luck (Wagonmaniac)

PURPLEMACHINE – Bad Luck (Wagonmaniac)

by Nel Mertens

Paars geschreeuw en paarse rook, komt uit een eenzame schoorsteen van een garage in Knokke-Heist. Het is de thuishaven van de garagerockband Purplemachine en ze maken muziek die je wellicht nooit hoort in de doorsnee brasserie aan de kuststad.

Matthias Vanhaerens (zang, gitaar), Louis Dumont (zang, gitaar), Melvin Matthys (bas) en Jarno Van Acker (drums) laten hun mix van garagerock, punk, psychrock, surfrock en krautrock weelderig op de wereld los. Na hun debuutep Persum Planet, kregen we exact een maand geleden de surfrocktrack Creation/ Devastation te horen en daar doen ze nu de single Bad Luck bovenop.

De drums kloppen. Als waanzin voor de waanzinnigen. Psychedelische gitaren en een smerig diepe baslijn ronken en schuren zwaarder en vuiler dan ooit. En de zanglijn blijft met onbekommerde attitude zinvolle woorden over pech poneren.

Dat gitaarwerk… daar willen we toch nog iets over zeggen: één brok rock-’n-roll, van de scheurende riffs, tot de solo’s nog aan toe!

Bad Luck maakt gelukkig als het maar paars klinkt.

Bad Luck is digitaal verschenen bij Wagonmaniac.

FacebookBandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More