Home Belgisch PSYCHONAUT – Violate Consensus Reality (Pelagic Records)

PSYCHONAUT – Violate Consensus Reality (Pelagic Records)

by Liesbet Willems

Bijna is het zover. De lanceerdatum van de nieuwe en tweede plaat van Psychonaut, 28 oktober 2022,  komt dichterbij. Om ons nog ongeduldiger te maken, brengen ze hun tweede single en title track Violate Consensus Reality uit. Thomas Michiels noemt het zijn favoriete nummer van het album. Het werd opgenomen en gemixt in de DAFT Studios en Trix door Chiaran Verheyden, geassisteerd door Victor Jacobs.

Stefanie Mannaert (Brutus) leidt het bijna 9 minuten durende nummer in met haar vocals. We kennen haar stem vooral als rauw en bruut maar hier etaleert zij haar broze, Ierse folk-achtige zijde. Oorspronkelijk was ze gevraagd om samen met de band de outro te zingen.

Ze zong reeds mee op één van hun tracks op de eerste ep uit 2014, 24 Trips Around The Sun. Zij stelde zelf voor om de intro te zingen met door haar aangepaste lyrics. Hetzelfde geldt voor Colin H. van Eeckhout. Hij herschreef de originele lyrics in zijn eigen woorden waardoor het voor hem veel natuurlijker werd om ze te brengen. Het resultaat is een gigantische explosie van energie op het einde van het nummer.

De bijhorende videoclip is een mooi eerbetoon aan de jarenlange vriendschap van Stefan, Thomas en Harm met het hoofdpersonage, Franky Lucas. Franky ontwaakt in een schijnbaar verlaten wereld. De plekken die hij bezoekt werden vernietigd door global warming, ecologische rampen en andere gewelddadige gevolgen van onze huidige maatschappij. Hij is alleen in deze wereld dus kan hij onmogelijk de schuld in iemand anders schoenen schuiven. De enige manier om iets te veranderen is door naar zichzelf te kijken en opnieuw te connecteren met de natuur. Dat is de essentie van dit nummer en meteen ook van het ganse album.

FACEBOOK / INSTAGRAM / YOUTUBE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More