Home Singles PSYCHONAUT – Violate Consensus Reality Akoestische Versie (Pelagic Records)

PSYCHONAUT – Violate Consensus Reality Akoestische Versie (Pelagic Records)

by Carl Van Steenbrugge

Het Belgische postmetaltrio Psychonaut heeft een speciale, akoestische versie van Violate Consensus Reality uitgebracht om de verjaardag te vieren van hun 1 jaar jonge, gelijknamige album. Het nummer verschijnt op een 10” vinyl in december.

Credit Gert Stockmans

Op deze speciale versie voegen ze – om hun dynamisch en bij-de-keel-grijpende vakmanschap nog wat extra in de verf te zetten – een unieke en hemelse fluitsolo toe. Deze geniale ingeving maakt het lied extra kosmisch beladen.

Toen de band hun album in oktober van 2022 lanceerde, konden we al voorspellen dat het trio het tot in verre oorden zou brengen. Een trip vol met explosieve riffs, verheffende stemmen en pakkend ingewikkelde composities. Psychonaut is ons Belgisch exportmodel geworden in het uitstekend vertegenwoordigde postmetalgenre.

Stefan De Graef nam in de akoestische versie zelf het zangstuk uit het originele nummer over van Stefanie Mannaerts (intro) en daarmee bevestigt hij meteen dat hij naast het rauwe krijsen ook zeer gevoelige stukken aankan. Zo ontroerend mooi dat het naar onze mening niet meer nodig is om tijdens concerten de song nog te beginnen met een tape van de hemels mooie stem van Stefanie.

Het album uit 2022 was al een ongewone combinatie van rauwe en brutale gevoelens met een gevoelig hemelse aura. Voor een conceptalbum meteen al een heel erg gedurfde zet. De complexe structuren en herhaalde motieven van de songs beloofden toen al een bezielde visie op muziek maken. Filosofie en muziek mogen samen hand in hand op een manier die een groot publiek duidelijk aanspreekt.

De mooie 10” vinyl komt met op de B-zijde een geëtste tekening, wat elke verzamelaar zeer zal bevallen. Je kan ze bestellen via deze link.

Psychonaut eindigt 2023 live oa nog in:

  • Aauw Ijzer – Oud Turnhout 18/11
  • Cactus Club – Brugge 22/11
  • CC Nova – Nazareth 29/12

SpotifyFacebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More