Home Singles PSYCHONAUT – Interbeing (Pelagic Records)

PSYCHONAUT – Interbeing (Pelagic Records)

by Liesbet Willems

Interbeing is de eerste single van het tweede album van Psychonaut, Violate Consensus Reality, die gelanceerd wordt in oktober van dit jaar. De demoversie was gek genoeg gedoemd om nooit uitgebracht te worden, want de Psychonauten waren er niet gek op.

Het is pas na het magistraal mixen door Chiaran Verheyden, die Bij Unfold The God Man ook achter de knoppen zat, dat het een vaste stek krijgt op het nieuwe conceptalbum.

Bij onze eerste kennismaking met het lied, dat we met veel spanning beluisterden, viel er een enorme last van onze schouders. We waren fan vanaf het eerste uur, en het eerste album had de lat zo hoog gelegd, dat we hoopten dat de nieuwe telg op zijn minst even goed zou klinken.

Maar laat ons hen en jou geruststellen. Interbeing is een dijk van een nummer. Het klinkt zelfs veel volwassener. Onze allereerste indruk is dat Tool dit nummer schreef voor hen, en meer bepaald om Harm Peters drums, te laten excelleren. Het is alsof hij zichzelf gekloond heeft om extra slagkracht te ontwikkelen. Nu eens subtiel, dan met de juiste agressie. Maar alomtegenwoordig.

En dan komt het kippenvelmoment, zo rond 4:40 : “You, older than the soil. More than form and desire. Child, bearer of the gift, in the light of a quiet sun.”

De hoop en het vertrouwen in een betere wereld stroomt uit onze luidsprekers. En visioenen van headbangende mensen in leuke concertzalen.

Het startschot is gegeven, laat die volgende nieuwe nummers nu maar als een sneltrein op ons afkomen. Want Psychonaut wijst ons opnieuw de weg.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More