Home Singles PSY’AVIAH FEAT. MARIEKE LIGHTBAND – My Secrets (Alfa Matrix)

PSY’AVIAH FEAT. MARIEKE LIGHTBAND – My Secrets (Alfa Matrix)

by Bart Verlent

Yves Schelpe vierde dit jaar de 20ste verjaardag van zijn elektronisch project Psy’Aviah met het album Bittersweet. Het is het laatste deel van een conceptueel drieluik dat zijn persoonlijk proces schetst. Uit die recente langspeler krijgen we de track My Secret dat Schelpe, zoals alle singles van zijn project, liet remixen (deze keer door Rob Dust, Entrzelle, Juksista, Digital Factor en Rool) en dan op ep uitbracht.

© Psy’Aviah

Voor deze track kreeg Yves de vocale ondersteuning van singer-songwriter Marieke Lightband die in 2013 tot Talent Der Lage Landen werd verkozen en datzelfde jaar op de Exposure Music Awards de prijs kreeg van Beste Live Act en Beste Singer Songwriter. Tevens was ze te horen bij de triphop band Koala. Marieke schreef My Secrets samen met Yves. Het nummer gaat over de dualiteit die ze ervaarde na een burn-out, waarbij ze besefte het meisje dat ze ‘speelde’ voor anderen niets te maken had met wie ze eigenlijk echt was.

Het begin van deze track klinkt vrij overdonderend door de vele elektronische laagjes, daarna is het de pure intense stem van Lightband die indruk maakt. Naar aanloop van het refrein wordt de song weer opgebouwd met vrij stevige elektronische klanken. Als outro krijgen we nog warme vioolklanken van de Oekraïnse violiste Irina Markevich.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More