Home Belgisch PREMIERE – LILI GRACE – Saints (live sessie)

PREMIERE – LILI GRACE – Saints (live sessie)

by Hans Vermeulen

Dienne en Nelle Bogaerts oogsten wat ze gezaaid hebben. De verpletterend mooie plaat Silhouette werd drie weken geleden op overdonderende wijze voorgesteld in de Brusselse AB. Lili Grace heeft nu een live-sessie ingeblikt van het nummer Saints.

Saints is een intens en rauw cello-gedreven nummer dat net als alle andere songs op de plaat een aspect van hun emoties rond het verwerken van het ongeval van hun broer in muziek vertaalt. Woede en onmacht vieren hier hoogtij. Het gezin Bogaerts was erg gelovig… tot het ongeval. In de periode erna gingen ze vaak een kaars branden voor hun broer in een kapelletje twee dorpen verderop. De zusjes wilden hem op deze manier uit zijn coma halen. “Breng onze broer terug en maak hem opnieuw gezond.”

De meest in het oog springende zin is met voorsprong “I throw my hands up to the sky and drink for you the bloody wine”. Waar is al dat bidden goed voor want waar is God als je hem nodig hebt? De meisjes hadden toen het gevoel dat er geen hulp van bovenaf meer zou komen. Deze gedachten zorgen logischerwijze voor een erg meeslepend nummer dat in deze live-sessie zo mogelijk nog meer diepgang krijgt want ze is opgenomen in een kapel (dé kapel?).

Nelle en Dienne laten zich op cello en hobo bijstaan wat in deze setting meer ruimte geeft voor rust als ze zingen. Als Nelle het kinderkoor uit haar launchpad haalt, wordt ingezoomd op de gezichten van de aanwezige kapelgangers. Erg indringend om de ingehouden en net niet tot uitbarsting komende emoties in de ogen te lezen. Emoties die ook zichtbaar spelen bij beide zussen. Wij kennen het nummer en waren zelf ook tot tranen toe bewogen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More