Home Belgisch POLLYDOX – Anti-Dust (Eigen Beheer).

POLLYDOX – Anti-Dust (Eigen Beheer).

by Nel Mertens

Polydox. De levensvisie waarbinnen elk persoon het recht heeft op de ultieme zelfautoriteit over lichaam en ziel. Woelige discussies of teneergeslagen conclusies volgen vaak als de vraag ‘Leeft punk nog?’ gesteld wordt of hoe je in deze maatschappij nog anarchistisch zou kunnen zijn.

(c) : Pollydox/Facebook

Hoewel de term polydox een  hedendaagse invulling van ‘punk’ kan inhouden en daarmee ook het verzet tegen opgedrongen authoriteit en de maatschappij weer kraakvers op tafel gooit. En dan hebben de vier ongetemde, Oost-Vlaamse heren volgens ons een passende bandnaam uitgekozen!

‘We don’t like, I don’t care.’, klinkt dan ook stevig en luid in de debuutsingle Anti-Dust van Pollydox. Maar Milan Hofenboom  (zang), Aaron Milliau (bas), Steven (gitaar) en Sean Peleman  (drum) brengen meer dan enkel ‘hard’ en ‘luid’. Alle klassieke punkelementen zijn aanwezig van de shouts, de screams, de snelle drums, het ruwe snaarwerk, het verzet en de wanhoop die concluderen in hun ongekunstelde, ongedwongen sound. En toch klinkt het ook als weloverwogen en overdacht ‘hun goesting doen’.

Pollydox als antidotum tegen het ja—knikkend aanvaarden van ‘wat zo zou horen te zijn’? Ja, graag. Hou jullie niet in, heren. Geef ons maar een heel album!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More