Home Singles PLASTIK BAGS – Pompstenen Zonder Bodem (Dim Dim Records)

PLASTIK BAGS – Pompstenen Zonder Bodem (Dim Dim Records)

by Bart Verlent

Als je na meer dan 40 jaar een comeback maakt, moet je dat in stijl doen dachten Gene Bervoets, Karl Eriksson, Gowie Meeuwsen, Ben Bervoets en Bo Spaenc. Dus verschijnt op 26 maart het naamloze debuutalbum van Plastik Bags. Deze Antwerpse punkband maakte tussen 1977 en 1980 vele podia onveilig en stond regelmatig op affiches met tijdsgenoten zoals The Kids, De Kommeniste, De Brassers en De Kreuners. Tijdens de drie jaren dat ze actief waren, bracht de band nooit iets uit maar nu is de tijd rijp om eindelijk die bijzondere songs op vinyl uit te brengen.

© Plastik Bags

Na Plastikke Zak en Komaan Schatjes is er nu een derde single van de Bags en die klinkt het meest punky van de drie. Pompstenen Zonder Bodem schreef bassist Ben Bervoets nadat hij de film Le Vieux Fusil had gezien waarin Philippe Noiret een gootsteen (pompsteen…) kapot slaat op een nazi. Het nummer heeft een vurig, gedreven ritme terwijl de gitaren stevig tekeer gaan en Gene Bervoets zijn ietwat vreemde tekst uitspuwt.

Als Pompstenen Zonder Bodem anno 2024 live even vettig klinkt als toen, dan gaat dit zeker voor een pogo feestje zorgen. Het album release concert op 26 maart in De Studio in Antwerpen is al een tijdje uitverkocht maar op 7 augustus kan je de ouwe punkers nog aan het werk zien in Camping Louisa in Hoboken.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More