Home Singles PJDS – Beach Head (dance head remix) (BEUZAK records)

PJDS – Beach Head (dance head remix) (BEUZAK records)

by Kris Van den Bossche

Beach Head (dance head remix) is de derde single van het zodanig bewierookte album Extinct Birds dat Pieter-Jan De Smet er wekenlang na de release moest van hoesten. We hebben ook altijd al een hekel gehad aan wierook.

Waar Beach Head op het album een eerder jazzy groove heeft, werd deze dance remix door de man zelve en Frederik Seghers voorzien van geprogrammeerde drums, jaren ‘80 synths (Jan Duthoy) en een meer prominente bas-polsslag. Zijn er nog indie-disco’s?

PJDS – Beach Head (dance head remix) – video still (video Kris Verdonck)

De song gaat over een ‘she’ – uiteraard – waar je nogal moeilijk vat op krijgt. “No way you can control her”. En high van jodium zijn we nog nooit geweest, maar dat zal aan ons liggen.

De track speelt zich af aan de kustlijn – wisten we al van bij de titel – en dat is zeker duidelijk nu we er ook een clip bij hebben om ons gebrek aan fantasie te ondersteunen. Filmmaker Kris Verdonck tekende voor de video die surrealistisch is in de traditie van Oostende’s Ensor. In kleuren, absurd en grappig. Alles wat de clip voor de eerste single, If It Wasn’t For Love (zwart-wit, eerder conventioneel en romantisch), niet was dus.  

Maar wierook betaalt de huur niet en dus kunnen we maar beter gaan zien wat PJDS live met deze en andere songs doet. PJ treedt nog solo op 27 oktober in de Minderbroederskerk in Maaseik en op 2 december in de Roo-kerk van Gontrode-Melle. Met band staan er voor PJDS nog twee data op de kalender van 2023:

03/11 – Handelsbeurs, Gent (ons ticket lig hier op de schouw)
23/12 – DjingelDjangel, Antwerpen.

Wie hier of elders al een review las van PJ(DS) live, weet dat FOMO in dit particulier geval heel terecht is. Check het.

PJDS | Website | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More