Home Singles PHILEMON – Getaway

PHILEMON – Getaway

by Bart Verlent

Anton De Boes maakt onder de naam Philemon fragiele indiefolk die in de lijn ligt van Real Estate, Andy Shauf en Ellioth Smith. Twee jaar geleden bracht hij zijn debuutep Hourglass uit die hij opnam met Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove, Roosbeef) in de productiestoel. Blijkbaar werkte dat zo goed dat Deweze ook voor de nieuwe ep Familiar Stranger de productie voor z’n rekening nam. De nieuwe ep verschijnt op 30 september.

© Philemon

Getaway is de derde single uit de nieuwe ep en is een ode aan de NMBS. Tussen droom en nachtmerrie bevindt zich een spitstrein richting Brussel. Het is dan ook een song over in slaap vallen op de trein.

Het is een wondermooie compositie met warme, dromerige arrangementen die af en toe een link hebben met The Beatles in hun psychedelische fase. De intro is nog vrij ingetogen maar naarmate het nummer vordert, vult Philemon het briljant aan met meer kleurrijke arrangementen.

Philemon komt hier dicht in de buurt van Badly Drawn Boy die ook zo’n pareltjes uit zijn mouw kan schudden. Met zo’n knappe single kijken we zeker reikhalzend uit naar de tweede ep van deze talentvolle kerel.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More