Home Singles PEOPLE IN HOUSES – I Don’t Read Your Papers Anymore (Eigen Beheer)

PEOPLE IN HOUSES – I Don’t Read Your Papers Anymore (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Vrijdag 9 oktober verscheen het debuutalbum van het Gentse folktrio People In Houses. Drie mannen met ietwat uit de hand gelopen haargroei die een traditie voorzetten waar Simon & Garfunkel misschien de meest gekende voorbeelden van zijn. Hun meest recente single heet I Don’t Read Your Papers Anymore.

Op wie de “your”in de titel op slaat wordt al snel duidelijk als je de videoclip bekijkt. De corporatistische wereld die het nieuws naar zijn eigen hand zet, hier gepersonifieerd in De Standaard als spreekbuis voor de machthebbers.

People In Houses droomt van een wereld waarin je terug kan genieten van het zoemen van een bij. Een wereld ook waarin de dag des oordeels orde op zaken heeft gesteld, de prioriteiten werden herschikt en we terug oog krijgen voor de belangrijke dingen des levens. Een mooie boodschap in een mooi liedje dat nooit opdringerig klinkt maar je misschien net daarom argeloos besluipt en in je hoofd blijft hangen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More