Home Singles PEENOISE – The Brightest Side

PEENOISE – The Brightest Side

by Bart Verlent

Vorig jaar brachten de heren van Peenoise enkel de single View In The Light uit, verder bleef het vrij stil rond het Gentse vijftal. Blijkbaar was de band zich aan focussen op het nieuwe album dat de vrij bijzondere titel Rooms To Dark Boats In The Night And Views In The Light zal krijgen en op 3 maart in de rekken zal liggen.

© Peenoise

De gebroeders Pinoy nemen ons op de nieuwe plaat mee op een quadrofonische reis door audio-architectonische kamers. In de ene kamer is er vreugde en hoop, in de andere duisternis en mysterie. Een meeslepende trip die zowel intiem als monumentaal aanvoelt, waar na stormen met donkere boten en epische verhalen, zachtheid en troost de boventoon voeren…

View In The Light was het eerste voorproefje van de meeslepende trip, The Brightest Side is de tweede en laatste single van de te verschijnen plaat. Het is weer zo’n mysterieus boeiend nummer zoals enkel Peenoise die afleveren. Het nummer heeft ook een heel bijzondere sound die door de gebroeders met veel precisie in elkaar werd geknutseld. Subtiliteit is nog steeds het codewoord waardoor we weer in die mysterieuze Peenoise-wereld worden meegezogen met vreemde soundscapes en zachte stemmen.

Op zaterdag 28 januari geeft Peenoise een uniek surround concert (het publiek staat in het midden, omringd door het geluid van de band) in Muziekclub N9 waar je nog meer uit het nieuwe album Rooms To Dark Boats In The Night And Views In The Light zal te horen krijgen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Dries Geusens.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More