Home Belgisch PASCAL DEWEZE – Mountains Are Still Mountains (Eigen Beheer)

PASCAL DEWEZE – Mountains Are Still Mountains (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

Het is alweer een jaar geleden sinds de release van Before I Met You, een apart opgenomen single met een puike band bestaande uit Elko Blijweert, Carol Van Dyk, Xavier De Clercq, Bert Huysentruyt en Orson Wouters. Pascal is naar verluidt aan een nieuw album bezig en dropt deze keer weer een single die helemaal op z’n eentje tot stand kwam, vermoeden we.

© Pascal Deweze

Deweze is gezegend met één van onze favoriete vaderlandse stemmen en dat hij een degelijke song kan schrijven heeft hij ook al meermaals bewezen. Grillig en experimenteel uit de hoek komen kan ook al eens gebeuren (check Troia) of, zoals bij Sukilove, brengt hij dat vaak in combinatie met een soort pop met weerhaakjes. Onder z’n eigen naam is het vaak melancholisch en radiovriendelijker.

Edoch komt daar nu met Mountains Are Still Mountains enige verrassende verandering in. Gitaren zijn op het eerste gehoor niet aanwezig. Iets dat op een marimba lijkt bepaalt de sfeer en Pascal bedient zich verder van oriëntaals aandoende synths, elektronica, percussie en z’n ingetogen vocalen. De berg waartegen hij opkijkt, werpt een schaduw op z’n gezichtsveld, maar achter de berg schijnt er toch een zonnetje. “Behind every cloud is a silver lining”, moet hij gedacht hebben. Nekspieren zijn al maanden stijf van het reikhalzend uitkijken naar live optredens en met een Deweze album op komst is een bezoek aan de chiropractor misschien geen slecht idee.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More