Home Singles PAS DE DEUX – Rendez-Vous (live in München) (Pasdedisx/N.E.W.S.)

PAS DE DEUX – Rendez-Vous (live in München) (Pasdedisx/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Alles komt terug en dus kregen de dames en heer van Pas De Deux ook nog eens een tweede leven. Pas De Deux was de experimentele electrowave-band van Walter Verdin (voorheen lid van Specimen & The Rizikoos, die bekend werden met hun hitje Storingen), Bernadette C. J. Peykens (die ook samenwerkte met Red Zebra, Elvis Peeters en Rudolf Hecke) en Hilde Van Roy. Het trio werd vooral bekend door hun – toen erg gecontesteerde – deelname aan het Songfestival in 1983 met de klassieker Rendez-Vous.

© Pas De Deux

Op 18 maart verschijnt de verzamelaar The Complete Collection van Pas De Deux waar alle opnames op terug te zullen vinden zijn die het trio ooit gemaakt hebben. Als smaakmaker van deze compilatie krijgen we nu al de live versie van Rendez-Vous zoals die gemaakt is op het Eurovisiesongfestival in München in 1983. Deze opname is gemaakt met het Dieter Reith Orchestra, gedirigeerd door Freddy Sunder, die samen spelen met synthesizers en drumcomputers op de backing track.

Ja, Pas De Deux was hun tijd ver vooruit.

Deze opname wordt nu voor het eerst uitgebracht en klinkt veel bombastischer dan het origineel. Het orkest voegt heel wat arrangementen toe waardoor het geheel serieus “over the top” klinkt. Wel leuk om nog eens terug te horen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More