Home Singles PARLOR – Rebuild

PARLOR – Rebuild

by Nel Mertens

Tim Toegaert vond al jong zijn plek tussen de gitaren thuis en zijn ‘thuis’ op de planken. Als frontman (zang en gitaar) van punkrockband Dearly Deported, droeg hij de DIY-gedachte al dicht bij zijn hart. Wat hij kan, deed hij zelf, van demo’s branden en hoesjes vouwen tot gitaren afstellen en flightcases bouwen. Als gitarist bij Janez Dedt kreeg hij podia in verschillende uithoeken van de wereld te zien. Terwijl het leven hem bijzonder pittig uitdaagde, werd steeds duidelijker dat muziek zijn leven is. Dat hij dat invult in verschillende, erg diverse hoeken is één van zijn sterktes, want ondertussen zie je hem aan het werk bij Fleddy Melculy, De Fanfaar, Willy Sommers, Urbanus, Johan Verminnen…

Zijn ervaring en vakkennis deelt hij ook met andere muzikanten die ondertussen bij Toegaerts TT Music terecht kunnen voor opnames, repetitieruimtes, lessen, workshops en support.

Dat hij ooit ook zijn eigen zegje zou gaan doen, was wel duidelijk. Dat ogenblik is nu aangebroken, want met Parlor presenteert Tim Toegaert zijn soloproject. “A room in a private house where you can sit back, talk and relax”, is de betekenis van Parlor, lezen we. De living, het leven.

Met zijn eerste nummer Rebuild krijgen we dan ook het gevoel dat Tim de deur van zijn eigen huis openzet. “Parlor is een ep. Na het besluit om de ep te maken heb ik mezelf 5 weken gegeven om zoveel mogelijk (degelijke) nummers te schrijven. Een uitdaging. Het zijn een achttal songs geworden waarvan er 5 zijn overgebleven. Niet omdat ik ze sterker vind, maar omdat ze beter samenpassen. Na het kiezen van een productionele richting voor elk nummer kwam de volgende vraag… Zelf opnemen of niet? Na wat twijfelen besloot ik dat het wel handig kon zijn om een klankbord te hebben om mijn, al dan niet, goede ideeën naartoe te gooien. En wat met de drums? Niet meer dan logisch om iemand waarmee ik al enkele jaren complementair samenwerk voor producties van andere bands, mee in dit verhaal te betrekken.” Stef Exelmans/ Mixelmans/ Fixelmans aan de drums en het mixen dus en voor de mastering ging Tom Lodewyckx aan de slag.

Met Rebuild laat de 38-jarige, knap opgegroeide nineties-kid, zijn frisheldere stem horen. Omringd door excellent snaarwerk uiteraard, maar in een geluid dat we misschien niet meteen van hem verwacht hadden. “This one will rebuild love, I promise”, fluistert hij tussen de regels door. In een zacht warme omhelzing, brengt hij met een melancholische, levensechte insteek een track die doet denken aan Zornik, K’s Choice, en ja… misschien toch ook inderdaad wat aan Limp Bizkit.

Een dag voor de release, ging Tim op zijn verjaardag langs bij Sofie voor de primeur en een interview op radio Willy.

Rebuild is de eerste single van de aankomende Parlor-ep, die vanaf 1 februari in beperkte oplage op vinyl verkrijgbaar is. Op 1/1/2022 komt de ep pas op de digitale streamingplatformen en dat is helemaal ok, want de échte muziekliefhebber die koopt graag een plaat. Voorbestellen kan reeds, door te mailen naar parlor@ttmusic.be en op 15/2 kan je de online ep-release meemaken.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More