Home Belgisch PARKAPARAPLU – De Dood Van Een Tuinkabouter (Wagonmaniac)

PARKAPARAPLU – De Dood Van Een Tuinkabouter (Wagonmaniac)

by Nel Mertens

“Ik heb er niks mee te maken!” En dat geldt zeker voor ons, maar helemaal onschuldig klinken Emma Rotsaert en Geert Vanbever niet in dit heerlijk weerbarstig Nederlandstalige nummer.

Zij. Ze volgde de opleiding kleinkunst in het Conservatorium. Hij. Hij is muzikant en producer (o.a. Dekort, On Scale Of Happiness, Rudy Trouve Sextet) en werkte mee aan de opnames voor Berchem van Dead Man Ray en veel Heaven Hotel-producties. Ze vonden elkaar in een nieuw project en gingen in volle 2020-lockdown samen muzikaal schuilen onder de noemer Parkaparaplu.

De Dood Van Een Tuinkabouter. Zowel qua sound als absurditeitslevel doet het ons wat denken aan Arbeid Adelt.

“Je kunt alleen nog met woorden spelen
Totdat je tong zwelt van eenzaamheid”

Minimalistische elektronica opent de track, die meteen een knap energetisch niveau neerzet van eclectische duisternis. Op het ogenblik dat daar de ronkend, rokende gitaren bovenop komen, zijn we helemaal verknocht aan het geluid van dit duo.

Het nummer is, na Uw Eenzaamheid, de tweede single en tevens de titeltrack, in een reeks nummers die samen het album vormen. Het album De Dood Van Een Tuinkabouter verschijnt op 7 juli bij Wagonmaniac. Het belooft een verzameling liedjes over wat je niet kan zien en niemand mag weten, sociale misvorming, gestoorde karakters, zieke liefde en donkere idee-fixen.

Facebook / Wagonmaniac

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More