Home Belgisch OPTI ROB – Maagzuur (Eigen Beheer)

OPTI ROB – Maagzuur (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Vlaamse hiphop zit al een tijdje in de lift, met dank aan Brihang en Stikstof. Niet dat we daarvoor geen hiphop in eigen taal konden horen au contraire, maar het waren wel die laatste voorbeelden die ervoor zorgden dat hiphop dezelfde uitstraling kreeg als punk in de jaren 70. Het uitschreeuwen van je mening en de nodige heilige huisjes omver schoppen tot spijt van wie het benijdt.

Het is duidelijk dat de jonge rapper Opti Rob er ook niet op uit is om ieders vriend te worden, maar gewoonweg zonder gêne zijn gedacht wil zeggen. Kortom, daar waar hiphop eigenlijk voor dient.

Deze muzikant uit Tremelo studeert momenteel muziekmanagement aan de PXL-Musicschool in Hasselt en heeft al een paar singles op zijn Spotify-palmares staan. Zelf wil hij naar eigen zeggen de taalbarrière tussen Vlaamse rapmuziek en Amerikaanse hiphop doorbreken en hij ziet zichzelf muzikaal als een mix tussen Zwangere Guy, Danny Brown & Open Mike Eagle.

Altijd minder zweet voor ons als artiesten ons werk voorbereiden. Rest ons alleen maar te zeggen dat Opti Rob in de toekomst wel eens een belangrijke rol zou kunnen spelen in het hiphopwereldje van dit land.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More