Home Belgisch OPROER – Dreamer On A Leash

OPROER – Dreamer On A Leash

by Hans Lenvain

De gasten van Oproer lossen een nieuwe single en daar zijn we nooit rouwig om. Deze nieuwe song kreeg als titel Dreamer on A Leash mee.
Dit nummer stelt, overigens geheel terecht, het concept tijd in vraag en de – vaak zinloze – pogingen om er vat op te krijgen.

Vier maanden na hun debuutalbum We’re All Late Tonight staan ze dus te popelen om aan een nieuwe etappe te beginnen. En ze doen dat met verve.
Het nummer duurt exact 3 minuten en 36 seconden en het eindigt alsof er iemand hen moet hebben ingefluisterd dat dat de meest perfecte duur is van een lied en ze er dan daarom maar plots mee kapten.

©Taike De Wilde

In veel andere songs zou dit mateloos irriteren maar gek genoeg niet in deze track.
Dat komt door de gehele opbouw van de song. Eens je de eerste tonen hoort denk je dat ze zowaar de discomuziek zijn ingedoken maar algauw besef je dat je je hebt vergist en denk je aan de electropop van de jaren ’80. Dan komt de stem en hoor je meteen dat het de mannen van Oproer zijn die je te grazen hebben genomen en gaan ze verder in waar ze zo sterk in zijn: een super aanstekelijk en catchy nummer brengen. Het nummer bouwt naar het einde enorm op en valt plotsklaps morsdood. Mooie apotheose in dit geval.

We voorspellen hier en nu enkele dingen over deze song. Ergens deze zomer komt er een moment dat ze dit na een veel te warme dag spelen in hun set en er eindeloos en met veel plezier een eind blijven aan breien. Blijven gaan, tot groot plezier van de talrijk opgekomen fans. Zalig dat je dit kan rekken en blijven rekken.
Ook voorspellen we op alle radiozenders minstens één presentator die uit de lucht valt en te laat is om het nummer af te kondigen. Dat geeft steeds grappige situaties en daar zijn wij fan van.

©Taike De Wilde

Het moet gezegd, Oproer is al lang geen eendagsvlieg meer. Na hun laatste album gaan ze maar door en met een gemak en een plezier dat je er enkel maar respect kan voor hebben. Het enige nadeel is dat je plots wel heel erg naar de zomerfestivals begint te verlangen om hen te kunnen aanschouwen met je ene hand rond de schouder van je lief en de andere rond een beker pils.

Voor wie niet tot de zomer kan wachten, wijzelf ook niet, kan terecht op de voorjaarstour van de band.
25.02.24 – JC De Bilding, Bilzen (BE) try out
03.03.24 – De Zwerver, Leffinge (BE) try out
14.03.24 – De Kromme Haring, Utrecht (NL)
17.03.24 – Nieuwe Nor, Heerlen (NL)
19.03.24 – Het Depot, Leuven (BE)
21.03.24 – Paradiso, Amsterdam (NL)
22.03.24 – Rotown, Rotterdam (NL)
En tegen dan zijn we alweer bijna eind maart, mogen we bijna de klok verzetten naar het zomeruur en als je dan heel ver voor je uit staart, kan je de zomer al zien en ruiken. “When was the last time, time ticked away too loud…”

FACEBOOK / INSTAGRAM / WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More