Home Singles OPROER – CORNER OF YOUR EYE (Eigen Beheer).

OPROER – CORNER OF YOUR EYE (Eigen Beheer).

by Kennet De Bondt

Oproer, een band uit de regio Gent / Aalst, heeft het voorbije jaar zijn naam gevestigd met onder andere de single Dolores, en tal van gevierde gigs. Opnieuw komt de vijfkoppige groep stevig uit de hoek met hun nieuwe werk. De eerste single Corner Of Your Eye mag er zeker zijn.

Het nummer is muzikaal interessant en gevarieerd. Verschillende interessante akkoordsequenties volgen elkaar op en in de refreinen klinken enkele lekker vette dissonanten. Als je dan dacht dat je het gehoord had, word je verrast door een plotse tempo- en ritmewissel op het einde van het nummer.

De stem van zanger Dries van der Schueren heeft een rauw kantje dat de groep zou kunnen doen neigen naar het lichtere punkrock genre. Toch vervalt de groep niet in zielloos gerammel en geschreeuw en blijft hun muziek op een hoger niveau zweven.

De band schreef opnieuw negen nummers bij elkaar en is van plan er elke maand eentje te releasen. Negen nummers, negen maanden… een zwangerschap dus. Laat ons hopen dat de muzikale baby er eentje is van het kaliber van deze eerste single.

Extra info over Oproer en hun komende optredens vind je op hun FB-pagina.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More