Home Belgisch ONE FRAME MOVEMENT – Caligari (Eigen Beheer).

ONE FRAME MOVEMENT – Caligari (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

Crossover is hot in de hedendaagse jazz. De muziek wordt zoveel rijker als men afstapt van het vakjesdenken, iets waar de jazzscene in het verleden meermaals mee worstelde. One Frame Movement uit Kalmthout heeft hier alleszins geen complexen over. De Kempense zandgrond bleek een prima voedingsbodem voor de band om hun sound te bepalen.

(c) : ONE FRAME MOVEMENT

Invloeden uit jazz, funk en elektronica smelten samen op Caligari, de eerste single van hun nog te verschijnen debuut-ep. Een goed opgebouwd muziekwerkje vooruitgestuuwd door fluwelen drumwerk en zweverige baslijnen, gekleurd door het harmonieuze, frivole samenspel van toetsen en trompet.

Muziek waarop gedanst kan worden, getuige de videoclip van het nummer. Gelukkig voor de iets minder getalenteerde danser, waar wij onszelf bijrekenen, is het tegelijk muziek om bij weg te dromen in een knusse zetel op een winters rustmoment. Dit voorproefje van de ep wekt alvast de honger op en doet naar meer smaken. Het vervolg mag voor ons gerust wat kruidiger.

JEROEN DEWEDER

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More