Home Singles NONA PROBLEMO – Fighting Climate Zombies

NONA PROBLEMO – Fighting Climate Zombies

by Bart Verlent

Nona Problemo maakt naar eigen zeggen eco wave en is het geesteskind van Jenske Vehamme, Nona Huysegems, Sigi Willems en Tijs Fastré. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd in Leuven waar ze zichzelf gespecialiseerd hebben in schimmel-fysica en sitopische cyborg-studies. Blijkbaar heeft dat zijn vruchten afgeworpen want de band was één van de winnaars van Sound Track 2021-2022 Vlaams-Brabant.

© Nona Problemo

Nona Problema zit blijkbaar steeds in hogere sferen want onlangs brachten ze hun eerste single Sci-Fi Submarine uit en nu krijgen we de opvolger Fighting Climate Zombies. In dit number willen ze hun liefde voor de aarde uiten en de absurditeit van regeringen en de rijke elite, die niet reageren op de ernstige gevolgen van de klimaatveranderingen, in de schijnwerpers zetten. Voor Nona Problemo lijkt het alsof het volk een surrealistische, apocalyptische oorlog voert tegen deze “klimaatzombies”.

Voor dit ecologisch indiesprookje (of nachtmerrie) vond de band inspiratie bij Flaming Lips en de melancholische griezeligheid van Liars. Maar Nona Problemo heeft vooral een eigen geluid dat ze op deze dromerige Fighting Climate Zombies etaleren. Zanger Sigi klinkt heel kwetsbaar en dat vult de rest aan met warme sfeervolle arrangementen en een lichte laag psychedelica.

Ergens in februari 2023 mogen we de debuutep verwachten van Nona Problemo, dat ze hebben opgenomen met Bert Vliegen. Na het beluisteren van dit tweede voorproefje weten we dat we iets heel unieks en straf van van deze eco wavers mogen verwachten.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More