Home Singles NOÉMIE WOLFS & ZIMMERMAN – Exile (Bon Iver & Taylor Swift cover)

NOÉMIE WOLFS & ZIMMERMAN – Exile (Bon Iver & Taylor Swift cover)

by Bart Verlent

In het televisieprogramma Ik Vraag Het Aan vroeg Fatma Taspinar het nummer Exile van Bon Iver en Taylor Swift aan voor haar collega en vriend Ward Verrijcken, die in 2020 uit het leven stapte. Musical director Jeroen Swinnen klopte aan bij Noémie Wolfs en Simon Casier (Zimmerman) om samen een herwerking te maken van Exile. Blijkbaar kende het koppel het nummer niet dus gingen ze eerst eens luisteren naar de boodschap en de harmonieën en gingen ze daarna aan de slag.

© Noémie Wolfs & Zimmerman

Het is voor het eerst dat Casier een nummer zingt en niet meespeelt op een instrument. We wisten al dat de stemmen van Noémie en Simon heel mooi elkaar kunnen aanvullen en dat is ook op deze bewerking ook te horen. Het is een donkere intieme versie die Casier met zijn mooie donkere stem heel ingetogen heeft ingezongen terwijl Wolfs het met haar heldere stem meer kleur geeft. De arrangementen zijn sober met enkel piano, blazers en strijkers, maar meer was ook niet nodig om van deze song een kippenvelnummer te maken.

Hoe mooi het origineel ook is, toch maakt deze breekbare versie nog meer indruk.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More