Home Singles NIELS ORENS – Instance Of A Duplicate

NIELS ORENS – Instance Of A Duplicate

by Bart Verlent

De Brusselse muzikant Niels Orens is altijd op zoek naar nieuwe manieren om geluiden te maken. Het harmonieuze samenspel tussen akoestische en elektrische geluiden resulteert in een kleurrijk klankenpallet waar Orens zijn ziel in kwijt kan. We horen invloeden die gaan van Massive Attack tot Floating Points en Brokenchord. Op die manier maakt hij muziek die niet in één genre te vatten is. Dat geeft ruimte om iets nieuws te maken.

© Niels Orens

Instance Of A Duplicate is Niels’ debuutsingle. Hij vond inspiratie in computersystemen die gebruikmaken van bestaande modellen om nieuwe contexten te creëren. De track bouwt langzaam op. Van sfeervol down tempo naar een energetische, dansbare song. Er hangt een zekere dreiging doorheen het ganse nummer zodat je het gevoel krijgt dat het op het einde gaat ontploffen… Maar dat gebeurt dus niet.

Met zo’n unieke track heeft Niels Orens onze aandacht volledig gewekt. Hij maakt al zeven jaar muziek en nu pas vond hij voldoende zelfvertrouwen om zijn debuutsingle uit te brengen. En wat voor één!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More