Home Singles NICOLAS ROMBOUTS & MATT WATTS – Reality (Starman Records)

NICOLAS ROMBOUTS & MATT WATTS – Reality (Starman Records)

by Bart Verlent

In oktober vorig jaar stapte de jonge Antwerpse stripmaker en illustrator Ward Zwart, aka Loloman, uit het leven. Een week na de zelfmoord van hun vriend en midden in de nasleep van een gefaald huwelijk, getekend door pijn, verslaving en depressie, besloten Nicolas Rombouts en Matt Watts een opnamesessie te doen. Die avond en nacht deelden ze hun verlies in woorden, op een gedempte piano, een contrabas en elektronica. Ze deelden ook hun composities en improviseerden er enkele nieuwe. De volgende dag was hun nieuwe album klaar.

© Kris Y. Verdonck

Het resultaat is het album Muted Songs For Piano, een plaat bedoeld om in één ruk, van begin tot eind te beluisteren. Een uiterst intense luistertrip, een album dat de heroïsche strijd aangaat met de persoonlijke, nachtelijke demonen van de twee componisten. Het album verscheen digitaal op 28 april. Op 15 juli komt de gelimiteerde vinyl versie uit.

Uit dit album krijgen we nu al een wondermooi voorproefje met de single Reality. Een diamant van bijna vijf minuten, met enkel een melancholische piano, subtiele soundscapes en de pakkende stem van Matt Watts. Een prachtige compositie die niemand onberoerd laat.

Het vinylalbum kan vanaf 21 mei in pre-order besteld worden via deze link of bij de artiesten zelf. Door de erg persoonlijke aard van dit album stellen de artiesten voor om de plaat, in de mate van het mogelijke, zelf te komen afleveren bij al wie geïnteresseerd is in deze opgenomen performance.

Als het corona-gewijs meezit, zal het duo de plaat deze zomer en herfst integraal, live spelen.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More