Home Singles NICK HAKIM – Happen

NICK HAKIM – Happen

by Ann Cnockaert

De Amerikaanse muzikant Nick Hakim kondigt zijn nieuwe album Cometa aan. Gelijktijdig met deze aankondiging, deelt Hakim ook de lead single en video van het album, Happen, met bijdragen van Alex G op piano en Abe Rounds op drums.

Cometa is de opvolger van Hakims veelgeprezen album Will This Make Me Good uit 2020, door Rolling Stone omschreven als een “briljante collectie die de horizon verbreedt van de toch al handige benadering van psychedelische soul.” 

Het nieuwe album is een verzameling van romantische liedjes bekeken door verschillende lenzen die worden geleid door Hakims ervaring van verliefd worden op een manier die hem het gevoel gaf dat hij zweefde. Deze duizelingwekkende, uit het lichaam tredende sensatie is het thema dat het album verankert.

Bij de single Happen hoort een clip geregisseerd door Johan Carlsson en opgenomen in Zweden in de veelgeprezen Studio 24 van Roy Andersson. De clip werd opgebouwd rond het concept van “sonder”: het diepe gevoel te beseffen dat iedereen, ook vreemden die op straat passeren, een leven heeft met ervaringen en emoties die even levendig en complex zijn als het eigen leven. In Happen zien we een slow motion one-shot waarin de focus wordt gericht op verschillende mensen die een treinwagon delen. Wanneer de camera eindelijk Hakim bereikt, zit hij zwijgend achterin de trein met zijn gezicht en hoofd vers geschoren terwijl de tekst “let it happen” zachtjes galmt.

Cometa verschijnt op 21 oktober via ATO Records.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More