Home Singles NEVA – Ocean

NEVA – Ocean

by Felix Sandon

We hebben lang zitten zoeken naar metaforen om Ocean, de eerste single van de vierkoppige band NEVA, te omschrijven zonder in de maritieme sfeer verzeild te raken. Uiteindelijk zijn we toch hierbij uitgekomen: Ocean is een frisse bries op een bloedhete dag, een duik in de azuurblauwe zee die je herboren weer boven laat komen.

Foto: © Iris Maselis & Catherine Smet

In hun perstekst geeft NEVA mee dat ze opkijken naar de Britse band Wolf Alice. Laat dat nu net de favoriete groep van ondergetekende zijn. Dan creëer je torenhoge verwachtingen, maar die lost NEVA wonderwel in. Met hun lichtend voorbeeld hebben ze de klaterende snaren, de meeslepende opbouw van het nummer en het extatisch meezingbare refrein gemeen.

NEVA voegt daar sfeervolle backing vocals en een paar heerlijk ouderwetse gitaarsolo’s aan toe. En dan is er nog zangeres Jente Neels. Toen we drie maanden geleden voor het eerst met de groep kennismaakten, schreven we al dat haar stem als een standvastig schip door de muziek heen klieft, zelfverzekerd en helemaal af. Ocean is de aanloop naar de eerste ep van NEVA, en daar kunnen we nu al haast niet op wachten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More