Home Singles NEON GOLDEN – Sweet & Easy

NEON GOLDEN – Sweet & Easy

by Bart Verlent

Het Gentse vijftal Neon Golden bestaat ondertussen een jaar en combineert dromerige melancholie met enkele akkoordenreeksen die ze van The Beatles gepikt hebben. Het groepsgeluid omschrijven ze als Midlake met iets meer speed en minder weltschmerz. Vorig jaar debuteerde deze Gentenaren met de knappe dromerige single Hard To Find waar nu eindelijk een opvolger is van verschenen.

© Neon Golden

Op Sweet & Easy pakt het vijftal uit met een mooi gebalanceerd, gelaagd geluid. Aaren Van De Maele zijn stem pakt beter op deze track dan die van zijn voorganger. Ook als hij samen zingt met Eva Carton hangt er meer magie in de lucht. De vergelijking met Midlake is misschien wat ver gezocht… Het klinkt wel dromerig en melancholisch zoals de Amerikaanse band maar ze hebben een eigen uniek geluid dat op zich al indruk genoeg maakt.

Na deze twee teasers weten we dat Neon Golden veel potentie heeft en zijn we zeer benieuwd om meer van deze beloftevolle band te horen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More