Home Singles NAIMA JORIS – Walking The Cow (PIAS)

NAIMA JORIS – Walking The Cow (PIAS)

by Bart Verlent

Deze week verschijnt de tweede ep van Naima Joris. Daarop brengt ze herwerkte versies van nummers van de in 2019 overleden singer-songwriter Daniel Johnston. De ep heet dan ook: Tribute To Daniel Johnston. Joris vertelt dat ze altijd veel gehad heeft aan de muziek van Johnston. Ook was ze grote fan van de puurheid en de eerlijkheid die zijn nummers uitstraalden. Onrechtstreeks zorgde Daniel ervoor dat Joris het aandurfde om zelf muziek te beginnen schrijven.

© Björn Comhaire

Walking The Cow is de derde single uit de tribute-ep en lijkt, in vergelijking met de andere herwerkingen, het meest op het origineel door het orgel riedeltje dat Joris op piano speelde. Natuurlijk klinkt het nummer meer doorleefd dankzij de warme bluesy stem van Naima. Voeg daar dan nog de zalige gitaareffecten van Vitja Pauwels en een warme sax aan toe en je hebt een heel unieke uitvoering.

Na een paar noten zijn we eigenlijk al vergeten dat het om een bewerking gaat van een nummer van Johnston. Naima Joris heeft er haar eigen magistrale versie van gemaakt, net zoals bij de andere songs die we te horen kregen uit de ep.

FACEBOOK

Naima Joris stelt de nieuwe ep voor op:

25/05 – Unwind Festival, OLT Rivierenhof, Antwerpen
17/07 – Boomtown Festival, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More