Home Singles NABOU – Over & Out

NABOU – Over & Out

by Bart Verlent

Het is een jaar geleden dat Nabou Claerhout samen met Trui Amerlinck, Roeland Celis en Mathias Vercammen onder de naam Nabou het debuutalbum You Know uitbracht. Het album werd overal lovend onthaald en de band mocht de prachtige plaat in binnen- en buitenland voorstellen. Zo stonden ze bijvoorbeeld op North Sea Jazz, Cologne Jazz Week, Jazz à La Vilette en Leuven Jazz. Van die tour doorheen Europa bracht de band zonet een aftermovie uit.

© Nabou

Om te vieren dat het album één jaar oud is, brengt Nabou een nieuwe single uit die werd opgenomen tijdens de opnamesessie van het album maar nooit officieel werd uitgebracht, al bleek het een heuse publieksfavoriet tijdens de concerten.

Over & Out is een melancholisch track van meer dan zes minuten. In de intro horen we enkel warme basklanken, subtiele drums en en warm gitaargetokkel. Daarna komt de trombone de hoofdrol opeisen zonder de andere muzikanten weg te blazen. Na een paar minuten wordt het een avontuurlijke song die uitpuilt van de variatie. Naar het einde krijgen we even een rustpunt waarna de band terug opbouwt naar een stevige climax.

Heel bijzonder dat Nabou deze geweldige track niet op het album zette want het is een track die elke seconde blijft boeien.

Je kan Nabou dit jaar nog aan het werk zien op:

25/11 – River Jazz Festival, Senhor
26/11 – Jazz Club Open Music, Comines/Komen
09/12 – OC ’t Waaigat, Zwijndrecht

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More