Home Singles NAAZ – Azadî

NAAZ – Azadî

by Ann Cnockaert

Tweeënhalf jaar lang was het stil rondom de Nederlands-Koerdische artieste Naaz, maar nu is ze helemaal terug. Recent is een tweede nummer van de 24-jarige artieste verschenen. Met het Koerdisch nummer Azadî gunt ze ons een blik in haar wereld, waarin vrijheid, cultuur, verleden en heden centraal staan. 

Naaz is een Koerdische zangeres die opgroeide in Nederland. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Naaz al heel wat verwezenlijkt. In 2018 bracht ze de ep Bits of Naaz uit dat al snel werd opgepikt. Met diverse hits vergaarde ze tot op heden meer dan 70 miljoen streams. Ze speelde op heel wat (inter)nationale festivals waaronder Lowlands, Sziget, Rock Werchter, Montreux Jazz Festival, Longitude Festival, Latitude Festival en Best Kept Secret. 

Over de single vertelt Naaz: “Er is een Koerdisch gezegde dat luidt “Jin, Jihan, Azadî” (“vrouw, leven, vrijheid”). Het betekent dat er geen leven is zonder vrouwen en daarom is er geen vrijheid totdat alle vrouwen vrij zijn. Ondanks dat de meeste mensen geen woord van de tekst zullen kunnen verstaan, geloof ik toch dat je zult kunnen voelen waar ik over zing en je je de betekenis eigen kan maken. Dit nummer bewijst de kunst van intentie voor mij, mijn stem en zangwijze vertellen het verhaal en geven je de kans om de betekenis toe te passen op je eigen emoties. Ik ben enthousiast om de wereld open te zien gaan voor een meer niche taal als het Koerdisch. Ik heb mijn best gedaan om het gevoel overdraagbaar te maken, en ik geloof dat het is gelukt.”

Naaz kan je live zien op 27 januari in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More