Home Singles N∆BOU – You Know (Outnote Records)

N∆BOU – You Know (Outnote Records)

by Björn Comhaire

Ons donkere jazzhart wordt de laatste tijd stevig verwend met geweldige releases, online concerten en blijde boodschappen over heropenende festivals. De nieuwe single van N∆BOU mag gerust tot de eerste categorie gerekend worden.

© MondayJR

Met You Know maakt N∆BOU opnieuw duidelijk dat het viertal uitgegroeid is van ‘Nabou Claerhout en haar band’ tot een echt kwartet waarin elk van de muzikanten een eigen, onmisbare rol te vervullen heeft. Claerhout en haar trombone blijven uiteraard op het voorplan staan maar in deze single gaat ook Roeland Celis met een stevige waaier pluimen lopen. Wat een ongelooflijk getalenteerde kerel is dat toch en wat voor een wonderbaarlijk geluid tovert hij steeds weer uit zijn gitaar.

Niet dat we de rol van de ritmesectie onderschatten natuurlijk. Trui Amerlinck en Matthias Vercammen spannen, zoals altijd, het uiterst solide, stevig syncoperende vangnet waarboven Claerhout en Celis ongegeneerd hun ding kunnen doen. Nodeloos te zeggen dat ons innerlijke jazzballetdanser stevig tekeer ging bij het horen van zoveel moois.

You Know is de eerste voorloper van het gelijknamige album dat in oktober zal verschijnen. De ingetogen videoclip die bij het nummer hoort, werd opgenomen in Studio Jet en de Verbeke Foundation en is van de hand van Vincent Blairon en Antoine Delforge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More