Home Singles MYGUN – Space Hotel

MYGUN – Space Hotel

by Nel Mertens

Nieuwe vette gitaarrifs worden aangeleverd door MyGun! Het Brugse grungerockviertal dat meer dan hun bloedband deelt. Thomas De Sauter (bas), Wesley Decru (drums), Arnaud de Rouck (gitaar) en Henk Vanhee (zang) hebben al een verleden. Op familiaal vlak, maar ook bij bands als Fields of Troy, Grizzlyncher, Transcoder en Cowboys & Aliens. Ze timmeren sinds de release van hun debuutalbum Dry Season Has Come (2021) verder aan hun muzikale carrière.

En dat doen ze goed, met ondertussen een reeks liveshows op hun palmares en met de tijd die ze namen om nieuwe songs te schrijven. Space Hotel is daar alvast eentje van, die het silhouet van een nieuwe plaat stilaan aftekent. Zelf maken ze deze bedenking daarbij: “Space Hotel bewijst dat onze garderobe meer dan enkel een houthakkershemd uit Seattle bevat.”

En inderdaad! De track doet ons helemaal niet aan houthakkende mannen in velours, geruite hemden denken (Maar dat deden de vorige eigenlijk ook niet…) Nee, steek ze gerust in een strakke zwarte jeans, met gescheurde, bezweette t-shirts. Hier en daar een scheur, een veeg modder. En het geluid van ronkende motoren op de achtergrond.  De gitaren in Space Hotel klinken hevig. Het drumwerk navenant. Het ronkt en scheurt. En wij hebben zin om het mee te brullen!

Space Hotel is digitaal verschenen. Op 10/6 kan je MyGun live aan het werk zien in Elpee in Deinze.

Facebook Website Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More