Home Singles MURI – Golven (Eigen Beheer)

MURI – Golven (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Muriel Boulangers (COZIN, Low Land Home) muzikale alter-ego en band laat zich met MURI aanspreken. Onder die naam brengt ze samen met kompanen Eline Flintrop en Jonathan Callens (Wasdaman, Sarah Ferri, Kiss The Anus of a Black Cat) persoonlijke liedjes “op een bedje van donkere geluiden”.

Artwork Jan-Sebastiaan Degeyter

Wat dat precies betekent kan je horen in de nieuwe single Golven, een nummer over meesurfen op twijfels en proberen het hoofd boven water te houden. De link met de titel is dan ook snel uitgelegd.

De ‘album’ versie van Golven begint met een stukje a capella dat rechtstreeks onze gevoelszenuw aka ‘de gevoelige snaar’ doet trillen. Haast pijnlijk intiem, direct en breekbaar klinken de eerste zinnen waarna een donkere, elektronische onderstroom en veel galm ons omhullen. De radio versie van het nummer laat dat a capella stukje achterwege en mist wat ons betreft daardoor ook wat van de impact en directheid van de volledige versie.

Verder in dit best stevig geproducete nummer, contrasteren de breekbaarheid van de stemmen en de met ruis en distortion overgoten synths tot een emulsie die pakt zonder platjes te klinken. Met dank aan Martijn De Bondt voor het indrukwekkende sounddesign en de productie!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More