Home Singles MR. AUTUMN – Cycles

MR. AUTUMN – Cycles

by Nel Mertens

Pieter Angel D’haeseleer belichaamt met zijn meest dromerige muzikale kantje Mr. Autumn. We kregen al enkele knappe songs te horen, sinds hij – naast zijn bijdrage als muzikant bij de progrockband MakiMura – ook solo aan de slag gaat.

Af en toe omringde hij zich met andere muzikanten. Voor deze nieuwe song ging hij er opnieuw helemaal alleen voor, door alle instrumentatie zelf in te spelen inclusief de altviool die hij onlangs zelf leerde bespelen. “Hoe meer songs ik release hoe groter ik het arrangement durf maken. In vergelijking met Watchtower kies ik nu meer voor volledige bezettingen: gitaar, basgitaar, een orgeltje, drums, een Rhodes, meerdere stemmen. Maar wat er in deze single vooral opvalt zijn de strijkers. Ik had een jaartje geleden van mijn moeder een altviool gekregen en ben daar op eigen houtje beginnen op spelen. De vijf altviolen die je hoort op de opname heb ik met trots zelf ingespeeld.”

Artwork © Sarah Van Meel

Cycles gaat over de cycli in de natuur: seizoenen, het leven en de dood, cyclussen die de mens beïnvloeden, beangstigen. Het onbeantwoorde, dat eenzaamheid, angst, twijfel kan veroorzaken en we kunnen niet anders dan de cycli omarmen. “Ik begon te schrijven over hoe ik soms bang ben voor de dood, maar dat dat ook allemaal deel is van het leven. Seizoenen veranderen, zonen worden vaders, dochters worden moeders, dieren leven en sterven, rozen verwelken en worden voer voor de bodem”, legt D’haeseleer uit.

‘Now I feel laid, now I feel laid
Laid to the earth, ashes to ashes
Seeds into buds, buds into roses, roses for none
Sometimes a man is afraid that this day just might come
Sooner than later, out of the blue
Nobody warned him, but it’s what he will do’

Dat hij een rijker gevuld arrangement kiest, zorgt voor nog meer warmte dan in voorgaand werk. De altviolen zijn een mooie meerwaarde, bovenop zijn knappe zang en tokkelende gitaarspel. Een vrij braaf klinkende singer-songwritersong, maar zo mooi! Een track die de cycli van verval en wederopstanding erg hoopvol laat klinken!

Cycles is digitaal verschenen. Mr. Autumn werkt ondertussen een ep af, die we binnenkort mogen verwachten.

Facebook Website Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More