Home Singles MOTOR!K – Rate+Shape

MOTOR!K – Rate+Shape

by Nel Mertens

Vorig jaar kregen we hun album MOTOR!K 4 en er is een opvolger op komst. MOTOR!K zal daarmee een vijfde album in hun zesjarige bestaan afleveren. Met de titel komt de band niet meteen origineel uit de hoek, want die zal – in de lijn van de voorgaande vier – MOTOR!K 5 gaan heten.

Waarmee Joeri Dobbeleir (The Wherebouts Of J. Albert), Dirk Ivens (Dive, Sonar, Absolute Body Control…) en Dries D’Hollander (ex-Suburb Songs) dan wél origineel uit de hoek komen, is met het geluid van deze eerste single die we uit hun vijfde album te horen krijgen.

Frontman en componist Joeri Dobbeleir creëerde voor MOTOR!K tot hier toe voornamelijk instrumentale nummers die je binnen het krautrockgenre kon plaatsen, waarin ook wel elementen van electro, ambient, shoegaze en postrock slopen. In Rate+Shape horen we deze keer ook meer EBM-invloeden opduiken. Dries die de drums en samples voor zijn rekening neemt, zorgt dus voor stevig ritmewerk en ook Dirk Ivens neemt hier zijn rol als leverancier van noisy gitaarstuff excellent op. Een track van bijna 6 minuten die stevig rockt, met bonzend drumwerk dat zich in de hartkamers nestelt en een snijdende gitaarlijn die bezwerend langs diepdonker trillend snaarwerk zwerft.

Rate+Shape kan je digitaal beluisteren. Het is de eerste single uit het aankomende album MOTOR!K 5, dat in september verschijnt.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More