Home Singles MOONBOAT – Walls

MOONBOAT – Walls

by Bart Verlent

Michael Lamiroy zat vroeger bij Tin Figers, maakt nu nog deel uit van School Is Cool maar heeft ook zijn eigen project Moonboat. In 2019 belandde Lamiroy in de finale van Sound Track Antwerpen waar hij met zijn band een prachtige set bracht met overtuigende songs en een warm, uniek geluid. Helaas waren alle juryleden toen even aan de bar beland of selectief doof geworden, want Moonboat werd, tot onze grote verbazing, niet bij de winnaars vermeld.

© Björn Comhaire

Gelukkig lieten Lamiroy en co het hoofd niet hangen en zijn ze nu volop bezig aan hun debuutplaat. De meeste opnames gebeurden ondertussen al drie jaar geleden. Vorige week kregen we al een geweldige versie van Tomorrow Started van Talk Talk dat Moonboat naar hun hand zette met veel respect voor het origineel. En nu krijgen we de eigen compositie Walls.

Walls is een vijf minuten durend pareltje waarin de vijfkoppige band een mooi, warm geluid opbouwt. Even moesten we aan Talk Talk denken. Lamiroy heeft een knappe, warme stem die je vanaf begin meesleurt. Het is geen gewone strofe-refrein song maar een met veel variatie en heel brede arrangementen.

We hebben er lang op moeten wachten maar Moonboat is nu eindelijk van de kade af en klaar om hun knappe songs de wereld in te sturen. Met de bewerking van Tomorrow Started en de nieuwe song Walls leveren ze al iets prachtigs af.

Moonboat verzorgt het voorprogramma voor School Is Cool op:

03/11 – Trix, Antwerpen
07/11 – Ancienne Belgique, Brussel

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More