Home Singles MOMOYO – Breath ( Starman Records)

MOMOYO – Breath ( Starman Records)

by Luminous Dash

Momoyo levert met Breath de ideale soundtrack voor de donkere, moeilijke periode waarin we momenteel zitten. Maar er is hoop, Gent heeft er een straffe act bij en een debuut-ep is on the way!

(c) Momoyo

Het muzikale vaatje waaruit Momoyo tapt moet je niet ver gaan zoeken als je weet dat de band rond auteur en muzikant Jonas Bruyneel bestaat uit muzikanten van Uncle Wellington, Jan Verstraeten, Noémie Wolfs en Galine. De kruisbestuiving van al deze projecten werkt wonderwel en je kan er gif op innemen dat Momoyo een blijver zal worden in de Belgische indiescene.

De groep acht de tijd rijp om na een jaar repeteren, experimenteren en sleutelen aan hun sound, naar buiten te komen met een debuutsingle. Momoyo klinkt op Breath fris en intens met een groot gevoel voor tristesse en weemoed. Nachtelijke beats en lo-fi synths worden verweven met meeslepende strijkarrangementen. Voeg bij het geheel een zangeres die je bij de keel grijpt ( Frie Mechele/ Uncle Wellington) en je weet dat je een straf product in handen hebt. 

Producers van dienst Klaas Tomme (Ides Moon, St. Grandson) en Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus) zaten achter de knopen en de mastering was in handen van Brian Lucey (Artic Monkeys, Depeche Mode).

Momoyo is géén project, dit is een blijver! Breath gaat over de vernietigende werking als alles te dichtbij komt en ademen moeilijk wordt. Het nummer werd voorzien van een mooie videoclip die je meeneemt in de mistroostige, duistere wereld van de Gentse groep. Nachtelijk luistervoer voor bij de open haard met een goed glas rode wijn.

Fabris Lemant

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More