Home Singles MMTH – Muscle Memory

MMTH – Muscle Memory

by Bart Verlent

In 2017 debuteerde het Duitse MMTH met het album Paternoster. De plaat werd overal lovend onthaald en wordt tegenwoordig gezien als een instrumentale postrock-klassieker. Pas in 2021 begon het viertal aan de opvolger, maar tijdens de opnames verliet gitarist Carlo Persh de band en waren de overblijvers een tijdje op zoek naar een waardige opvolger. Patrick Büch vervoegde MMTH en zo komt op 17 november het tweede album Infinite Heights uit.

© MMTH

Ondertussen wil MMTH ook van het postrock label af, ze lieten de overdreven filmische en clichématige tremolo-gitaren achterwege en focusten zich meer op een sterke groove. Op de nieuwe etaleren ze een meer een pure rocksound. Dat merk je aan de nieuwe single Muscle Memory die een progrock- en metalsound heeft en minder donker klinkt dan de nummers op de eerste plaat.

Naar het einde wordt het weer best bombastisch en pakt de band toch weer uit met een typisch postrockgeluid. Het valt wel op dat ze veel breder willen gaan dan op de voorgaande plaat. Of dit een meerwaarde is, daar vrezen we een beetje voor. Het sfeervolle dat op Paternoster volop aanwezig was, is op deze single volledig verdwenen, het gaat gewoon plankgas vooruit.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More