Home Belgisch MINTZKOV – August Eyes (Noisesome)

MINTZKOV – August Eyes (Noisesome)

by Luminous Dash

Dat we met Luminous Dash inzetten op nieuw, Belgisch muziektalent moet ondertussen al duidelijk zijn, maar dat betekent niet dat gevestigde waarden zomaar links blijven liggen. De overwinning van Mintzkov op Humo’s Rock Rally is ondertussen 20 jaar geleden en trouwe fans wachten bovendien al 7 jaar sinds de laatste, zeer succesvolle plaat Sky Hits Ground. Dat hoeft niet langer. Op 20 maart brengt de band, bestaande uit het trio Philip Bosschaerts, Lies Lorquet en Min Chul Van Steenkiste, het nieuwe album Oh Paradise uit, en een eerste indruk daarvan krijgen we met August Eyes.

(c) : Noisesome

Hoewel het nummer veelbelovend begint, lijkt het ritme niet helemaal van de grond te komen. In vergelijking met de nummers op Sky Hits Ground, hun vorige plaat, is August Eyes veel voorzichtiger en bijna eentonig. Toch blijven de gitaren nazinderen wat onze interesse wekt voor de volgende nummers van de plaat. Wij hopen dat daar net iets meer pit in zit.

Wees wel gewaarschuwd voor het beluisteren van deze single: het zinnetje “I can see your August eyes”, zit al enkele uren tussen onze oren.

Het releaseconcert in de AB op 27 maart is helemaal uitverkocht, maar er zijn nog steeds tickets voor de Trix op 5 april en het Depot op 8 april.

Ine Geldermans

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More