Home Singles MEROL & GUSTAPH – Vernissage (N.E.W.S. Records)

MEROL & GUSTAPH – Vernissage (N.E.W.S. Records)

by Hans Vermeulen

Merol en Gustaph doorbreken de conventies met nieuwe single Versnissage.

Het is niet voor het eerst dat Merol de Franse taal bovenhaalt in haar teksten, nu kon ze songfestivalheld Stef Caers aka Gustaph verleiden tot een Frans-Nederlands duet. Een combinatie die gegarandeerd disco –en elektrovonken doet overslaan in de mengpanelen van een producer naar keuze.

De twee leerden elkaar kennen tijdens de MIA’s precies een jaar geleden. Gustaph zou namens België op overtuigende wijze deelnemen aan het Songfestival. Hij behaalde de 7de plaats met zijn nummer Because of You.

Terwijl Gustaph Europa veroverde, speelde Merol de festivaltenten en openluchtpodia in Nederland en België plat. Na een denderende zomer vroeg ze Gustaph als gastartiest voor haar VRT Radio 1 Sessie in de Arenberg schouwburg. Speciaal daarvoor doken ze de studio in en schreven Vernissage dat de naam ontleent aan het  woord vernis, de laatste beschermende laag op schilderijen.

Voor Gustaph en Merol is het hun persoonlijke finishing touch die hen klaarmaakt voor een avond uit. “Het aanbrengen van make-up en het dragen van extravagante kleding is geen verhulling, maar juist een manier om onszelf te kunnen zijn.” Verder klinkt het als “Vaak wordt naturel als hoogste schoonheidsideaal gezien, maar schoonheid is toch wat je er zelf van maakt. Jezelf uitdossen is niet nep. Het is een middel om te laten zien waar je voor staat en wie je bent.” Gustaph zong het nummer als gastvedette tijdens het recente optreden van Merol in Gent.

Grappig zijn de teksten bovendien ook: “Mon ami c’est le miroir. J’attends tout pour ce soir. M’n etalage. Moi, je suis Gustaph et Merle, elle a soif.” Muzikaal klinkt het nummer voor het volle pond als een Merolesque fuif.

Merol: FacebookInstagram
Gustaph: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More