Home Singles MERCELIS – Fortune (Starman Records)

MERCELIS – Fortune (Starman Records)

by Bart Verlent

In 1992 leerden we de uit Turnhout afkomstige singer-songwriter Jef Mercelis kennen via Humo’s Rock Rally. Hij haalde toen de finale, samen met onder andere dEUS en Nemo. Voor Mercelis leek er een mooie toekomst weggelegd maar zijn debuutalbum The Hopes & Dreams Of A Drunk Punk verscheen pas in 1996, zijn tweede plaat Western Union in 2005. Ondertussen producete hij werk van onder meer Quiet Stars en Leila Albayaty en speelde hij bij I H8 Camera, Saint Jane en Noodzakelijk Kwaad. Ook schreef hij heel wat muziek voor film-, dans- en theaterprojecten.

© Kris J.Y Verdonck

Zestien jaar na zijn tweede album volgt de derde langspeler White Flemish Trash. Op die plaat werkte Mercelis samen met Teuk Henri (I H8 Camera, SHARKO) en Pa Tricky Clauwaert (Francoiz Breut, Trio Clauwaert Henri Jacquemyn). Nicolas Rombouts stond in voor de mix. Fortune is de eerste single uit het album. Matt Watts nam de backings voor zijn rekening.

Ook al is Mercelis’ oudere werk subliem, toch wist hij zichzelf met deze single nog te overtreffen. De subtiliteit van de arrangementen en Jefs dromerige zang zorgen voor kippenvel. Het is een heel sfeervol, donker nummer waarin alles klopt, tot in de kleine details die te horen zijn op de achtergrond.

Ook al verdween Mercelis een tijdje uit de schijnwerpers, toch zijn we er zeker van dat hij met deze single terug in de aandacht zal komen. Hij had tijd nodig om zijn ideeën te laten rijpen, als dat zo’n pareltje oplevert dan hebben we daar veel geduld voor over. Het nieuwe album verschijnt in mei.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More