Home Singles MEMENTA – Requiem (Eigen Beheer)

MEMENTA – Requiem (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Kyran Fierens begon zijn muzikale carrière in 2018 als Mementa. Met zijn mixen kreeg hij de kans om in verschillende clubs en op festivals te spelen. Het jaar daarop verscheen een eerste eigen track, die hij maakte samen met zijn vader Harvey Quinnt, op de Champion Sound verzamelaar van Sony. Samen creëerden ze ook nog een nieuwe versie van Pump Up The Jam (voor Studio Brussel) waarna Kyran de tijd nam om zijn eigen geluid te perfectioneren.

© Arno Van den Veyver

Op 28 mei verschijnt de debuutep van Mementa waaruit we al de zalige single Delusion (met de stemmen van AMOS van A/T/O/S) te horen kregen. Requiem is het tweede voorproefje van de ep en heeft dezelfde donker vibe als de vorige single. Met subtiele beats, loodzware bassen en zweverige soundscapes zet Fierens weer een sublieme triphoptrack neer.

Het Mementa-geluid refereert naar Massive Attack, Ivy Lab, Jamie Woon, Fout Tet, A/T/O/S en Burial maar heeft vooral een eigen toets die heel uniek is. De verwachtingen voor de debuutep en toekomstig werk van Mementa zijn dan ook hooggespannen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More