Home Singles MATT WATTS – Singing Partner (Starman Records)

MATT WATTS – Singing Partner (Starman Records)

by Bart Verlent

Begin vorig jaar bracht Matt Watts de sublieme plaat Queens uit die hij helaas enkel nog maar kon voorstellen in de Arenberg, Handelsbeurs en Ancienne Belgique. De andere shows van de Queens-tour sneuvelden helaas door de virusperikelen. Doordat er geen optredens meer waren had Watts evenwel terug tijd om nieuw werk te schrijven en op te nemen.

© Matt Watts

Matt ging opnieuw in zee met Stef Camil Carlens. De geïmmigreerde Amerikaan werkt al sinds de Zita Zwoon Group productie The Ballad of Erol Klof uit 2016 samen Carlens die, net als met Queens, de productie voor zijn rekening nam. Het duo trok de studio van Carlens in met naast vintage geprogrammeerde beats en synths ook bijdragen van Thomas De Prins (Score Man) en Nel Ponsaers (The Golden Glows).

Singing Partner is deels een ode aan popicoon Karen Carpenter. Ook gaat het nummer over de verwachtingen die sommigen mensen van je hebben, en het verlangen naar een zachte bevrijding van de ander.

Op deze single horen we een speelsere Watts dan op zijn vorige werk. Door de geprogrammeerde synths en beats krijgen we een kleurrijke Watts te horen en dat is wel een aangename verrassing. We zijn benieuwd of deze fijne single de voorbode is van een nieuw album dat hopelijk ook zo kleurrijk is als deze Singing Partner.

Matts is binnenkort ook te horen op de langverwachte nieuwe plaat van Mercelis. Dit voorjaar verschijnt er ook nieuw werk van het Brusselse collectief Individual Friends, waar Matt deel van uit maakt. Het zal dus even wachten zijn op een nieuw Matt Watts album.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More