Home Belgisch MANZO SOUL – Ex (Eigen Beheer).

MANZO SOUL – Ex (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Met de soulvolle slow trapper Ex maakt de 21-jarige Antwerpse artiest Manzo Soul zijn muzikale entree op de gekende muziekplatformen, en als je het ons vraagt: dat zou je wel eens geweten kunnen hebben.

De beat van Ex is van de hand van Remi De Roeck ofte Anders, meteen ook Manzo Soul’s manager. En dat Anders een goeie beat in elkaar weet te zetten heeft de Lintse producer de laatste tijd natuurlijk al vrij overvloedig bewezen: Zo denken wij aan zijn werk als vaste beatmaker van ICTO of aan de beats hij maakte voor Bhavi, Kiid Le Roi of Uberdope, maar vooral ook aan de bijdrage die De Roeck leverde aan het briljante Ottosessies – De Mixtape van de Gentse Brusselaar Froze. Om maar te zeggen: voor Anders gaat het best hard de laatste maanden.

Net zoals we dat kennen van bv. de producties die Anders doet voor ICTO, lijkt ook Manzo Soul vooral geïnspireerd te zijn door de Amerikaanse mumble rap / melody rap scene, wat op Ex resulteert in een vrij rustige, lichtjes melancholische melody rap / urban soul popsong met een zorgvuldig uitgewerkte productie en een opvallend internationaal geluid.

Ons klinkt dat allemaal erg knap en radiovriendelijk in de oren. En ook de clip, waarin op clevere wijze met een overvloed aan aftereffects wordt gewerkt, vinden wij knap gedaan.

Of zoals reeds eerder gezegd: Manzo Soul. Grote kans dat je die naam in de toekomst nog vaker tegen komt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More