Home Singles MAARTEN VX – Drift

MAARTEN VX – Drift

by Ann Cnockaert

Maarten Vanooteghem, een producer uit Gent, creëert elektronische muziek onder de artiestennaam Maarten VX. Zijn stijl is nauwkeurig gecomponeerd en gericht op ‘deep listening’. Onlangs bracht hij een nieuwe ep uit getiteld Drift, waarvoor er nu een videoclip beschikbaar is voor het gelijknamige titelnummer.

© Maarten VX

Maarten VX beschouwt muziek als een vorm van therapie, iets wat bijzonder relevant werd tijdens het geleidelijke uiteenvallen van zijn langdurige relatie. Tijdens deze mentaal uitdagende periode was muziekmaken de enige constante factor in zijn leven. Het was voor hem een digitale ruimte waarin hij zijn emoties kon kanaliseren en bewaren als een soort van muzikaal dagboek. Dit resulteerde in de nieuwste ep Drift.

Maarten VX’s derde ep weerspiegelt de aanhoudende gevoelens van rusteloosheid en drukte die hij ervoer tijdens de moeilijke periode van zijn uiteenvallende relatie. De stemming, productie en arrangementen zijn prikkelbaar en ruw, en de algehele sfeer is donker en vol verlangen naar de verloren verbondenheid. De muzikale composities zijn samengesteld uit opnames van zijn telefoon, samples en referenties naar verschillende tijdelijke woonplaatsen, wat bijdraagt aan de persoonlijke en emotionele elementen van de muziek.

De videoclip van Drift toont Maarten VX die in een klassieke en huiselijke woonkamer aan het musiceren is. Deze setting benadrukt niet onmiddellijk de onrust die in zijn muziek weerklinkt, en kan de indruk wekken dat hij zich staande houdt. De onstuimige muziek in contrast met de vredige omgeving creëert een gevoel van innerlijke strijd en weerspiegelt hoe Maarten zich werkelijk voelde tijdens het componeren van de muziek.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More