Home Singles LŪPA GANG GANG QUARTET – Mobile (Eigen Beheer)

LŪPA GANG GANG QUARTET – Mobile (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

2021 was hét jaar van Paul van Ostaijen (°1896). De rekenwonders onder jullie hadden natuurlijk al in de mot dat de man dit jaar 125 zou geworden zijn ware het niet dat hij een eenzame dood stierf in 1928 (hij stierf aan tuberculose). Tegelijk was het in 2021 ook 100 jaar geleden dat van Ostaijens bekendste dichtbundel Bezette Stad verscheen waaruit vooral het gedicht Boem Paukeslag bij velen een belletje zal doen rinkelen.

Minder gekend misschien is het gedicht Mobile uit het tweede deel van de bundel. Dat gedicht vormt het tekstueel visuele frame waarrond de vier leden van de Gang een spannend, jazzy nummer gebouwd hebben vol weerhaken en kleine en grotere spanningsbogen.

Heerlijk hoe het viertal er weer eens in slaagt ons te verrassen met een vernuftige compositie waarin de muziek en de tekst mekaar op eigenzinnige wijze aanvullen en versterken. Chapeau!

Je kan Lupa Gang Gang Quartet binnenkort live aan het werk zien op:

10/11 – Hasselt in The Mood, Mon café 
28/11 – De Serre, Hasselt
11/12 – Brussels Jazz Weekend Winter, Muntcafé, Brussel
26/01/2022 – De Velinkx met LABtrio, Tongeren

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More