Home Singles LUCIA STAVROS – Daydreaming

LUCIA STAVROS – Daydreaming

by Bart Verlent

De in New York gevestigde singer-songwriter/ harpiste/ producer Lucia Stavros maakte in het verleden psychedelisch getinte experimentele indierock onder de naam loosh. Maar met het nieuwe album Burn You Up wilde ze een mix-tape maken waar je de opwinding zou moeten terugvinden van voor het eerst muziek te ontdekken. Daarom heeft ze dit album ook voor het eerst onder haar eigen naam uitgebracht met de boodschap dat ze niet zomaar een muziekproduct wil verkopen. Ze wil met deze plaat vooral een statement maken en trouw blijven aan haar eigen waarden.

© Lucia Stavros

Er wordt met referenties gegooid die gaan van Cocteau Twins, Hooverphonic, The Cranberies tot Missy Elliott en Mariah Carey. Daar ligt heel wat tussen, dus noemt Stavros haar muziek een mix van chamberpop en experimentele rock met weer een snuifje psychedelica. In de eerste teaser Daydreaming horen we zeker het zweverige van de eerste drie namen zeker terug en de brede arrangementen hebben zeker iets psychedelisch, maar het blijft binnen de perken zodat we gewoon een heel mooie popsong krijgen.

We zijn er zeker van dat er op het album meer buiten de lijntjes zal gekleurd worden en dat daar meer het experiment wordt opgezocht. Maar met deze single heeft Stavros toch maar een klein pareltje van een song afgeleverd die naar meer smaakt.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More